Skip to content

Nieuw aangelegde fairways, greens en bunkers

De nieuw aangelegde fairways, greens en bunkers zijn nog steeds GUR (= ground under repair = gratis uit rotzooi) en een daarin gespeelde bal moet volgens regel 16.1 gespeeld worden.

 

Edoch,

Beste golfvrienden,

De nieuwe greens zijn inmiddels voorzien van een stevige grasmat .

In overleg met de ontwerper, Jurrian van der Vaart, is besloten dat elke speler de speelbal die op de uitgebreide green van de bestaande hole 9 almede de nieuwe green 8 tussen de oude hole 3 en 4 terecht komt er zelf mag afhalen . Dit uiteraard voorzichtig en met veel respect voor het nieuwe gras en dan nog steeds zonder een strafslag ( droppen niet dichter bij de betreffende hole )

Voor de bunkers bij de vernieuwde hole 9 geldt dit zeker niet . Deze ballen worden door het bestuur met regelmaat verzameld en vervolgens in het clubgebouw op bestemder plaats opgeslagen zodat elke speler daar zijn of haar bal kan ophalen . Dus daarvoor nog steeds een andere bal droppen op een correcte plaats.

De bunkers ( en zeker de randen ) zijn nog erg kwetsbaar. En de randen zijn stijl !.De bunkers dus absoluut niet betreden .

Tot zover deze wijziging t.a.v. de vernieuwde baanaanleg .

Het spelen van een bal vanuit de nieuw aangelegde fairways, greens en bunkers is nog steeds verboden!!

Namens het Bestuur, Herman Hans (voorzitter baancommissie)

   

   

 

Back To Top