skip to Main Content

Baanregels

Om op de golfbaan te mogen spelen vragen de meeste golfbanen een bewijs waarmee kan worden aangetoond dat de golfer enige ervaring heeft. Een belangrijke reden daarvoor is dat de staat van de golfbaan gewaarborgd wordt. Maar wat is hiervoor nodig?

Er zijn 3 mogelijkheden:

Baanpermissie
Handicap 54 (voormalig GVB)
EGA handicap

Baanpermissie

Met baanpermissie mag je spelen zonder begeleiding bij de club waar gelest wordt en een beperkt aantal andere golfbanen. Baanpermissie wordt in twee gedeelten gegeven. Er moet een examen behaald worden voor het theorie gedeelte en permissie gegeven worden door de Pro van de club als je bewezen hebt dat je het golfspel enigszins beheerst.

Handicap 54 (voormalig GVB)

Hiermee ben je welkom te spelen, zonder begeleiding, op vele banen in- en buiten Nederland. Na het behalen van baanpermissie moet men, om handicap 54 te behalen, drie scorekaarten spelen onder begeleiding van een golfer die in het bezit is van handicap 54 of lager. De scores op de gespeelde 3 kaarten zijn bepalend of handicap 54 wordt toegekend.

EGA handicap

Voor het EGA handicap moet een 9 stappenplan worden gevolgd. Met een EGA handicap mag zonder begeleiding worden gespeeld op alle banen in Europa.
De Golfprofessional van PH Golf kan u helpen bij alle bovengenoemde mogelijkheden.

Hulp nodig?

De Golfprofessional van PH Golf kan u helpen bij alle bovengenoemde mogelijkheden.

Back To Top