skip to Main Content

Baanregels

Om op de golfbaan te mogen spelen vragen de meeste golfbanen een bewijs waarmee je kunt aantonen, dat je als golfer enige ervaring hebt. Een belangrijke reden daarvoor is dat de staat van de golfbaan gewaarborgd wordt. Maar wat is hiervoor nodig?

Er zijn 3 mogelijkheden:

Baanpermissie
Handicap 54 (voormalig GVB)
EGA handicap

Baanpermissie

Met baanpermissie mag je spelen zonder begeleiding bij de club waar je lessen volgt en bij een beperkt aantal andere golfbanen. Baanpermissie wordt in twee gedeelten gegeven. Je moet slagen voor een examen over het theoriegedeelte;  daarnaast geeft de golfpro van de club permissie als je bewezen hebt dat je het golfspel enigszins beheerst.

Handicap 54 (voormalig GVB)

Hiermee mag je zonder begeleiding golfen op vele banen in binnen- en buitenland. Na het behalen van baanpermissie moet je, om handicap 54 te halen, drie scorekaarten spelen onder begeleiding van een golfer die in het bezit is van handicap 54 of lager. De scores op de gespeelde 3 kaarten bepalen, of je handicap 54 krijgt.

EGA handicap en WHS handicap

EGA staat voor European Golf Association. Voor het EGA handicapsysteem moet een 9 stappenplan worden gevolgd. Met een EGA handicap mag zonder begeleiding worden gespeeld op alle banen in Europa. Op 1 januari 2021 wordt het WHS (World Handicap System) ingevoerd. De handicapberekening gaat dan veranderen. Meer info volgt!
Meer informatie over de mogelijkheden verstrekt onze golfprofessional.

Hulp nodig?

De golfprofessional van PH Golf kan u helpen bij alle bovengenoemde mogelijkheden.

Back To Top