Skip to content

Herenmiddag Golfclub Almelo

Wedstrijdleiding

Colin Middleton, Marcel Heupink en Harry Vrielink

Algemeen

Elke vrijdagmiddag, weer of geen weer, spelen de heren van Golfclub Almelo hun Herenmiddag. Gemiddeld zo’n 40 actieve golfers spelen dan 18 holes, waarbij plezier en gezelligheid voorop staan. Niet alleen tijdens het spelen van de 18 holes, maar ook daarna in ons clubhuis. De uitslagen van alle wedstrijden, dus ook die van de Herenmiddagen, publiceren we in ons OGS (inloggen > clublid > Wedstrijden).

Deelname

Ieder lid met baanpermissie en een handicap-54 registratie (vroeger GVB) kan meedoen. De inschrijfkosten zijn € 3,-. Deze bijdrage besteedt de commissie aan kleine prijsjes en aan wat lekkere hapjes na afloop. Wanneer het zomertijd is, starten we om 13.00 uur; ’s winters is de starttijd een half uur vroeger, nl. 12.30 uur. Een kwartier vóór de start sluit de inschrijving. Als de baan “qualifying” is, tellen de kaarten mee voor de HCP (handicap). Na afloop verzamelt de wedstrijdleiding de kaarten; meestal is de uitslag na zo’n 20 minuten wel bekend.

Prijzen

Naast prijzen voor de drie beste deelnemers, zijn er ook prijzen voor de meeste birdies*, de neary*, de leary* en voor de deelnemer met de meeste Stableford punten. Daarnaast is er ook nog een flightprijs voor de beste flight.

Alle resultaten tellen mee voor het algemene, individuele klassement. De uitslag daarvan maakt de wedstrijdleiding bekend bij de afsluiting van de Herenmiddag. Doorgaans is dat op een andere golfbaan, bv. in Rheine. Bij deze jaarafsluiting krijgen de winnaars een beker en/of prijzen. Op de afsluitende middag is er ook nog een prijs voor de longest*

Birdie: een bal die één slag onder het baangemiddelde (PAR) uitgeholed wordt;
Neary: de bal ligt met de eerste slag op de green het dichtst bij de vlag;
Leary: de bal ligt met de tweede slag op de green het dichtst bij de vlag;
Longest: de bal die bij de afslag de grootste afstand aflegt. De bal moet dan wel op de fairway liggen.

Bekijk de uitslag op E-Golf4U

Back To Top