skip to Main Content

De Golfregels

In het afgelopen jaar is de digitalisering van het golfregelexamen voorbereid. Op 22 mei 2023 is het zover, vanaf dan is er sprake van het ‘regelexamen 2.0’.
Niels BoysenTeammanager Handicap & Regels

De golfregels: een toolkit voor clubs

Maak gebruik van onze toolkit: een handig overzicht van alle regelpublicaties en les- en communicatiemateriaal. Aan de hand hiervan kan je als club zorgdragen voor een goede regelkennis bij je (nieuwe) spelers.

Een sport kan niet zonder regels. Het unieke aan golf is dat een speler zijn/haar eigen scheidsrechter is. Daarom is iedere golfer verantwoordelijk om de belangrijkste regels te kennen. Vooral de veiligheidsregels zijn van groot belang. Bij clubs ligt er een verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat alle leden over een goede regelkennis beschikken.

Nieuwe regels per 1 januari 2023

Op 1 januari 2023 zijn een aantal golfregels gewijzigd. Wat moeten regelcommissies weten? Voor megelcommissies worden de belangrijkste regelwijzigingen hier toegelicht.

De clubpresentatie

Wil je nieuwe golfers het belang van de golfregels uitleggen en toelichten wat er bij het regelexamen komt kijken? Gebruik dan de clubpresentatie van de NGF. Deze presentatie is een introductie tot de golfregels en bevat de belangrijkste regels die iedere golfer moet weten.

Regelpublicaties en de regels online

De website en regel-app van de R&A

Voor golfers is er de regel-app van de R&A. De teksten in deze gratis app voor smartphones en tablets zijn in het Nederlands.

De app heeft onder meer een visuele zoekfunctie, een plattegrond met de naam ‘Regelzoeker’. De Regelzoeker, die ook op deze pagina van de R&A-website is te vinden, is er alleen in het Engels.

De volledige regels, in het Nederlands vertaald, zijn te vinden op de app én op de website van de R&A.

Back To Top